Introductie

Koningsdag Montfoort, een feest voor jong en oud!

Met het opheffen van de oranje vereniging in de zomer van 2015 leek een einde te komen aan de Koningsdag tradities in Montfoort. Diverse partijen wilden of konden de oranje handschoen niet oppakken. 

Toen in januari 2016 bleek dat zonder verdere actie het gedaan was met de oranje activiteiten zoals vrijmark, aubade en kinderattracties hebben de STAM- gasten en Marcel Peters alsnog de handen ineengeslagen. Onder het motto niets doen is geen optie hebben zij op 16 januari 2016 de Stichting Koningsdag Montfoort opgericht.

Stichting Koningsdag Montfoort heeft als doel het centrum van Montfoort voor 1 dag oranje te kleuren.

Dit doel willen we bereiken door : 

1) Alle oranje activiteiten en initiatieven zoveel mogelijk in de binnenstad te situeren en waar nodig te coördineren. Op deze manier kunnen de verschillende activiteiten, pleinen en horeca elkaar versterken.

2) Promotie te maken voor alle activiteiten die met Koningsdag in Montfoort georganiseerd worden. Dit doen we via de deze website , Facebook en het huis aan huis krantje. 

3) Zelf activiteiten te organiseren voor met name de jeugd in Montfoort. Dit jaar doen we dat via  (kinder) vrijmarkt , aubade en Oranje Pret op het Plein. 

De binnenstad oranje kleuren kunnen we natuurlijk niet alleen. We zijn dan ook erg blij met alle alle initiatieven die de afgelopen jaren van de grond zijn gekomen.  We hopen dat net als de meedenkers en doeners van De Reclamehelden, Draads media, Van Schaiks drankenhandel en Athletic Point nog meer Montfoorters hun oranje steentje willen bijdragen om van Koningsdag een topfeest te maken. 

U kunt ook helpen Montfoorft nóg leuker te maken door even twee uurjes te assisteren op de vrijmarkt of de 4 stratenloop. U zult zien dat het biertje of wijntje dan net even wat lekkerder smaakt...:-))   Aarzel dus niet om u via de pagina "Help mee" het contactformulier in te vullen. 

We vernemen graag van u wat u met Koningsdag graag in onze binnenstad zou willen zien of doen. Natuurlijk hebben we als bestuur zelf ook een toekomst visie maar we beginnen financieel vanaf nul en veel zal ook afhangen van de steun vanuit het bedrijfsleven. 

In 2017 zijn we voor het eerst in eigen beheer de Koningsdagkrant gaan uitgeven. De opbrengst van de adverteerders vloeien nu (na aftrek kosten) naar het Koningsdagprogramma!

Vanaf € 125 kunt u adverteren in deze fraaie en veel gelezen krant.  Op de pagina Vrienden van Koningsdag informeren wij u graag over de mogelijkheden om uw bedrijfsnaam aan dit mooie evenement te verbinden. 

Veel oranje plezier met familie, vrienden en bekenden !

Bestuur Stichting Koningsdag Montfoort.

Marcel Peters en Adje Spruit

logo koningsdag