Comité 4 en 5 mei

Vrijheid geef je door!

Dat kan op vele manieren. Onder andere door het blijven delen van verhalen over de oorlogstijd. In de koningsdagkrant wordt ook aandacht besteed aan Montfoort in de oorlog. (zie onderstaande links voor de verhalen in de krant van 2018 respectievelijk 2019) 

Via deze link het hele artikel van Ada Beerthuizen over verzetsstrijder Abraham Colijn. (Koningsdagkrant 2018)

Via deze link het verhaal van Joke de Wissel- Van der Does over het neerstorten van een Engelse bommenwerper op Heeswijk in juni 1943.

via deze link de digitale herdekningskrant 75 jaar vrijheid met verhalen en getuigenissen van Montfoort in de oorlog

dodenherdenkin joke de wissel

Dodenherdenking Montfoort, 4 mei

Het 4 en 5 mei comité Montfoort organiseert op 4 mei a.s. traditiegetrouw de herdenkingsplechtigheid op het Kasteelplein. 

Vanaf 19.45 uur kunnen mensen zich verzamelen en luisteren naar passende muziek van het orkest St. Carolus en naar een ode aan gevallenen in en rondom Montfoort.

Even voor acht uur ’s-avonds wordt op het Kasteelplein de Taptoe geblazen.

Om 20.00 uur zijn er de twee minuten stilte waarna het programma wordt vervolgd met het zingen van het Wilhelmus, een toespraak door de burgemeester, een voordracht, muzikaal intermezzo en zang.

Rond 20.30 uur wordt afgesloten met de bloemlegging. Het zou fijn zijn als veel mensen aan de bloemlegging mee doen. Daarom roept het comité bezoekers op om bloemen mee te brengen en vooral hun kinderen te stimuleren één of meerdere bloemen bij het monument te leggen. Bij onverhoopt heel slecht weer is er een uitwijkscenario naar het atrium in Antoniushof.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________________________________________________________________________

Contact met het secretariaat: hans.elzas@ziggo.nl of via het nummer 06-25017730

Vlagprotocol voor thuis: vlag halfstok vanaf 18.00 uur tot zonsondergang.  Op 5  mei de vlag in de top!