Vrijheidsspeurtocht door binnenstad Montfoort

Terug in de tijd: Montfoort tijdens de Oorlog en kom langs plekken met een verhaal!

Stichting Koningsdag  en het 4 en 5 mei comité Montfoort zijn er gezamenlijk in geslaagd een reuze spannende en educatieve Vrijheidsspeurtocht te organiseren door het hart van Montfoort. Het is een individuele- of gezinstocht omdat activiteiten met grote groepen in verband met covid-19 nog niet zijn toegestaan. De speurtocht is te lopen van 24 april tot en met 16 mei. 

De tocht is gebaseerd op waargebeurde verhalen en verhalen van mensen die werkelijk ooggetuige zijn geweest. De deelnemers volgen via hun mobiele telefoon een audio dagboek en gaan op zoek naar voorwerpen met bijzondere verhalen. Op deze manier ervaart men letterlijk wat er meer dan 75 jaar geleden is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het audio dagboek laat ook foto’s en filmpjes zien en brengt de deelnemers op de plaatsen waar het zich ook daadwerkelijk heeft afgespeeld.

Meer info volgt in de week voor Koningsdag via deze webiste en in de huis aan huis krant "vieren en herdenken"