Vrijheids speurtocht

Speurtocht door de binnenstad van Montfoort van 23 april tm 15 mei.
Voor de tocht de app ‘Actionbound’ downloaden op telefoon uit app store

Gezins speurtocht door Montfoort

Comité 4 en 5 mei neemt je in een speurtocht mee terug in de tijd door de ogen van een kind!

Al 77 jaar mogen wij leven in vrijheid; denken en doen wat we willen, zijn wie we zijn.
Hoe anders was dit voor Saar, die moest onderduiken in de oorlog. Gelukkig is er iemand die haar onderdak biedt. Kan jij ontdekken wíe dit is en dus waar Saar ondergedoken zit?

Het Comité 4 en 5 mei vindt het belangrijk om de verhalen uit de oorlog te blijven vertellen, zeker ook aan de kinderen in Montfoort, zodat deze verhalen nooit vergeten worden. Daarom hebben we dit jaar gekozen om een verhaal te vertellen door de ogen van een kind.

Wederom in samenwerking met Mark Your Event is wandeltocht gemaakt die vanaf het Kasteelplein meevoert terug in de tijd met mooie geluidsfragmenten. De tocht loopt door het park naar de eindlocatie, waar de kinderen nog een leuke creatieve opdracht meekrijgen.

App

Voor deze tocht wordt gebruik gemaakt van de app ‘Actionbound’, die je vooraf op de telefoon moet installeren. Dit kan je doen via de Play Store (Android) of de App Store (Apple).

Doelgroep

Deze QR tocht is gericht op de kinderen vanaf 8 jaar, maar is zeker ook voor volwassenen leuk om te lopen. We hebben ervoor gekozen de tocht wat korter en toegankelijker te maken voor iedereen. Je bent ongeveer 45 minuten onderweg.

Periode
De tocht is te lopen vanaf zaterdag 23 april 2022 tot en met zondag 15 mei 2022.

De start
De start van de wandeling is op het Kasteelplein bij het vredesmonument. De app Actionbound wijst je letterlijk de weg, en je kan de te vinden locaties herkennen door de bijgevoegde foto’s. Het volgende fragment wordt in de app vrijgespeeld op het moment dat je de juiste locatie hebt gevonden en de app deze herkent. Je kan de juiste locatie ook herkennen door het vrijheidslogo op de grond.

Het Achterhuis - Dagboek van Anne Frank

Aan het einde van de tocht kun je achter het boek ‘Het Achterhuis, Dagboek van Anne Frank’ verdienen. Je krijgt hier een leuke creatieve opdracht mee en door die in te zenden verdien je het boek (zolang de voorraad strekt).  

De inzending kan gestuurd worden naar 4en5meicomitemontfoort@gmail.com

jhgf